CURCUMA

NAJPRODAVANIJI PROIZVODI

Proizvodi koje najviše tražite

Callebaut čokoladne kapljice 100g

180 RSD337 RSD
Ukoliko biste hteli da, u jednoj reči, opišete dom najfinije belgijske čokolade ili bogatstvo najfinijih čokoladnih ukusa, rekli biste Callebaut. Savrsene cokoladne kapljice za pripremu raznih poslastica.

Limuntus (limunska kiselina) 100g

56 RSD
Limuntus je vinska kiselina koja se koristi u kulinarske svrhe. predstavlja beli kristalni prah sa jakim kiselim ukusom, koji podseća na koncentrat limuna.
 • Smatra se da se uz pomoć limuntusa otkloniti glavobolja. Stavite malo limuntusa na vrh kašičice i rastvorite u malo vode. Dobijeni rastvor popijte.
 • Limuntus se koristi i kao sredstvo za ulepšavanje. Ako imate farbanu kosu i želite povratite prirodnu boju, sve što treba da uradite je da operete kosu sa limuntusom nekoliko puta u toku sedmice.
 • Vinska kiselina, slično kao i sirće se koristi i za vraćanje svežine porvću i voću. Većina prodavača na pijaci primenjuju tu metodu, kako bi mogli da prodaju voće i povrće. U posudu od 25 L se rastvara limunska kiselina i potapa se sparušeno voće i povrće i treba da odstoji 15-20 minuta.
 • Limuntus, kao i sirće, ima sposobnost da neutrališe nitrate u voću i povrću. Preporučuje se da se povrće konzumira sa limunom, jer sadržaj vitamina C u njemu sprečava transformaciju nitrata i formiranje nitrozamina.
 • Takođe se meša sa deterdžentom za sudove i vodom u svrhe čišćenja kamenca : 100g limuntusa rastvoriti sa 1dl deterdženta za sudove i 2dl vode.

Naut (sirova leblebija) 100g

51 RSD
Leblebija obiluje belančevinama i proteinima, zbog čega predstavlja odličnu zamenu za meso i ostale životinjske proizvode. Takođe, u velikim količinama sadrži minerale (magnezijum, kalijum, kalcijum, gvožđe) i vitamine (A, B6, B9, C). Jedna šolja leblebije ima više proteina, nego dva velika jajeta, dok kuvana leblebija ima gotovo duplo više gvožđa od iste količine mesa.

Eterika boje za torte i kolače

25 RSD
Eterika prah boja :
 • Plava
 • Ljubičasta
 • Crvena
 • Braon
 • Žuta
 • Zelena
 • Crna
 • Narandžasta
 • Roze

Pirinač (integralni, kočanski, vitaminizirani, basmati) rinfuz 100g

15 RSD25 RSD
Pirinač je jedna od najstarijih žitarica. Popularan je na svim kontinentima i u svim zemljama sveta. Zavičajem pirinča smatra se dolina reke Jangce u Kini, gde se još pre 6.000 godina koristio divlji pirinač koji je kasnije kultiviran. Azija trenutno proizvodi 94% svetske potrošnje pirinča koji se uzgaja na poplavljenim parcelama zvanim pirinčana polja. Postoje različite vrste pirinča i hiljade sorti. Da bi se lakše snalazili s tolikim sortama i odabrali najpogodniju za određeno jelo, uvedena je klasifikacija prema različitim kriterijumima, kao što su vrsta zrna, boja zrna i način obrade.

Proso (rinfuz) 100g

21 RSD
Proso je žitarica koju slobodno možemo nazvati superhranom – kako zbog vitamina i minerala kojima obiluje, tako i zbog toga što od nje možete da spremate slatka i slana jela.
 • Lako je svarljiva, ne sadrži gluten, te je idealna u ishrani trudnica, dojilja i beba od najranijeg uzrasta.
Ova žitarica se veoma lako vari, bogata je mnogim hranljivim materijama, te je idealna za početak dana, naročito u kombinaciji sa semenkama i koštunjavim plodovima.
 • Reč je o retkoj žitarici koja uspostavlja ravnotežu oštećene crevne flore uništene antibioticima i brzom hranom.

Indijski orah sirovi 100g

141 RSD
Indijski orah je puno više od ukusne namirnice. Za zdravlje donosi izuzetne dobrobiti i benefite, te ga treba uvrstiti u svakodnevni jelovnik. Ali pod jednim uslovom da ne jedete više od jedne pune šake tokom dana.

Callebaut Mona Lisa hrskave perlice 100g

253 RSD291 RSD
Callebaut glazirane perle, punjene hrskavim biskvitom idealne su za dekoraciju poslastica. Tako sitne, učiniće svaku glazuru posebnom. Mogu se posipati preko glazure na krofnama, tortama, odlične su za cake pop i homemade sladolede. Dostupni ukusi : Ruby, bela i tamna čokolada. Mona Lisa perle su rinfuzni artikal ali su dostupne i u pakovanju od 800g

Ječam oljušteni- geršla (rinfuz) 100g

11 RSD
Geršla predstavlja oljuštena zrna ječma i dobija se poliranjem ječma i odstranjivanjem njegove ljuske. Bogat je fosforom, kalijumom, kalcijumom, magnezijumom, natrijumom, cinkom i mnogim drugim mineralima. U prošlosti se koristio u medicinske svrhe, a bio je važan i za ishranu sportista. Bitno je i da smanjuje kiselost krvi. Ječam je dobar za jetru i žučnu kesu, deluje smirujuće na nervni sistem.