Hrskava korica, čokoladno punjenje, pistaći,bademi i nar … ne možemo odlučiti da li lepše zvuči ili je lepšeg ukusa 🙂

*Sve sastojke sem nara možete pronaći u našoj prodavnici.

Za koricu su vam potrebni :

>100gr bademovog brasna

>1/2 kašičice praska za pecivo

>Prstohvat soli

>2 kašike javorovog sirupa

>4 kašike otopljenog kokosovog ulja

Za čokoladni fil

>120gr crnih čokoladnih kapljica

>2 kašike arome vanile

>85gr javorovog sirupa

>Morska so (na vrh kašičice)

Za završni fil sa pistaćima:

>50gr pečenih badema

> 120gr pečenih pistaća (ukoliko uzmete sirove, ispecite u rerni na 180C 5-8 min)

>60gr bademovog putera

> 85gr javorovog sirupa

>1 kašika vanila arome

>Prstohvat soli

>80gr nara

Priprema

•Zagrejte rernu na 180C i podmažite kokosovim uljem modle za tart (ili bilo koje druge, ukoliko nemate baš ovakve).

•U jednoj činiji izmešajte bademovo brašno, prašak za pecivo i morsku so. Dodajte javorov sirup i kokosovo ulje. Mešati viljuškom dok se sve ne sjedini.

•Staviti smesu u modlice, vodeći računa da obložite ivice i ostavite mesta kasnije za punjenje. Pecite 10ak minuta ili dok korica ne dobije zlatno žutu boju. Izvadite da se ohladi.

Izvor:Pinterest

•Za završni sloj u manjoj šerpi, na niskoj temperaturi, otopite bademov puter sa javorovim sirupom . Kad se sve otopi, dodajte so i vanilu. Skinite sa vatre i dodajte pistaće i bademe i na kraju nar. Ostavite da se ohladi

Izvor:Pinterest

.•Za čokoladni sloj otopite čokoladne kapljice (na pari ili u mikrotalasnoj ) pa dodajte vanilu , javorov sirup i so.

•Pažljivo izvadite hrskavu podlogu tarta iz modlica, sipajte čokoladni fil i na kraju kašikom sipajte fil sa pistaćima i narom.

Ohladite u frižideru bar 30 min. Ukoliko tartove držite u frižideru duže od sat, ostavite ih malo na sobnoj temperaturi pre jela.

Prijatno ?♥️?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *