Korpice sa narom, čokoladom i pistaćima
Hrskava korica, čokoladno punjenje, pistaći,bademi i nar … ne možemo odlučiti da li lepše zvuči ili je lepšeg ukusa 🙂

*Sve sastojke sem nara možete pronaći u našoj prodavnici.
Za koricu su vam potrebni :
>100gr bademovog brasna
>1/2 kašičice praska za pecivo
>Prstohvat soli
>2 kašike javorovog sirupa
>4 kašike otopljenog kokosovog ulja
Za čokoladni fil
>120gr crnih čokoladnih kapljica
>2 kašike arome vanile
>85gr javorovog sirupa
>Morska so (na vrh kašičice)
Za završni fil sa pistaćima:
>50gr pečenih badema
> 120gr pečenih pistaća (ukoliko uzmete sirove, ispecite u rerni na 180C 5-8 min)
>60gr bademovog putera
> 85gr javorovog sirupa
>1 kašika vanila arome
>Prstohvat soli
>80gr nara
Priprema
•Zagrejte rernu na 180C i podmažite kokosovim uljem modle za tart (ili bilo koje druge, ukoliko nemate baš ovakve).
•U jednoj činiji izmešajte bademovo brašno, prašak za pecivo i morsku so. Dodajte javorov sirup i kokosovo ulje. Mešati viljuškom dok se sve ne sjedini.
•Staviti smesu u modlice, vodeći računa da obložite ivice i ostavite mesta kasnije za punjenje. Pecite 10ak minuta ili dok korica ne dobije zlatno žutu boju. Izvadite da se ohladi.

•Za završni sloj u manjoj šerpi, na niskoj temperaturi, otopite bademov puter sa javorovim sirupom . Kad se sve otopi, dodajte so i vanilu. Skinite sa vatre i dodajte pistaće i bademe i na kraju nar. Ostavite da se ohladi

.•Za čokoladni sloj otopite čokoladne kapljice (na pari ili u mikrotalasnoj ) pa dodajte vanilu , javorov sirup i so.
•Pažljivo izvadite hrskavu podlogu tarta iz modlica, sipajte čokoladni fil i na kraju kašikom sipajte fil sa pistaćima i narom.

Ohladite u frižideru bar 30 min. Ukoliko tartove držite u frižideru duže od sat, ostavite ih malo na sobnoj temperaturi pre jela.
Prijatno
-
Pistaći210 RSD
-
Just superior kokosovo ulje855 RSD
-
Organsko ekstra devičansko kokosovo ulje DTC595 RSD – 1.109 RSD
-
100% Javorov sirup1.445 RSD
-
Beyond kokosovo ulje organsko ekstra devičansko425 RSD – 1.500 RSD
-
Superior bademovo brašno 200g819 RSD
-
Callebaut čokoladne kapljice 100g180 RSD – 337 RSD