Za pripremu ove sočne poslastice vam je potrebno :

>15gr mlevenog lana Lan mleveni vakumirani

>170gr tamne čokolade Callebaut čokolada

>80gr putera

>120gr brašna

>1/2 kašičice praška za pecivo

>1/2 kašičice soli Rafinisana morska so

>30gr čistog kakao praha @justsuperior.rs

>2 kašike suncokretovog ulja Nerafinisano biljno ulje od sunokreta 1L

>60ml ovsenog mleka Scotti napitak od ovsa sa kalcijumom

>140gr braon šećera

>60ml javorovog sirupa 100% Javorov sirup

>1 1/2 kašika vanila arome

* ukoliko je potrebno, dodati 2 kašike vrele vode.

ZA GLAZURU potrebno :

>170gr malina

>3 kašike otopljenog kokosovog ulja (Kokosovo ulje organsko ekstra devičansko Just superior kokosovo ulje Kokosovo ulje organsko ekstra devičansko)

>3 kašike čistog kakao praha (Superior kakao prah Dominikana 150g)1 kašika agava sirupa (Organski sirup agave 250g)

Izvor: Pinteest

Priprema

ugrejati rernu na 175C. Pomešati seme lana i 5 kasika vode , sjediniti i ostaviti u frižideru 15min da se stegne .

Za to vreme otopiti polovinu čokolade i puter na pari, polovinu čokolade iseckati i ostaviti sa strane.

Dok se otopljena čokolada hladi , u posebnoj činiji izmešati brašno, prašak za pecivo, so i kakao prah. U ohladjenu istopljenu čokoladu dodati ulje, javorov sirup , mleko, braon šećer, smesu od lana i vanilu i mešati do sjedinjavanja.

Sada sastaviti sve u jednu smesu (suve i vlažne sastojke i promešati drvenom varjačom, pa dodati preostalu izlomljenu čokoladu.

•Presuti smesu u pleh i peći 20-25min pa ostaviti 30 min da se ohladi pre dodavanja glazure. Glazuru pripremiti od kokosovog ulja, čokolade , agava sirupa i kakao praha pa preliti preko kolača i posuti malinama. Ostaviti u frižideru bar 30minuta.

PRIJATNO 🙂

Izvor: Pinterest

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *