Ovaj recept je jedan od najboljih načina da iskoristite batat – dobijate protein iz kinoe i leblebija, ugljene hidrate iz batata i kinoe, puno vlakana i malo zdravih masti. Najbolje od svega je sto ovaj obrok možete spremiti unapred.
Samo se podgreje u rerni, pokriveno folijom i dobijate vruć i zdrav obrok

Potrebno vam je:

  • 2 srednja batata
  • 1 kašika maslinovog ulja ( kod nas možete naći Monini, Cadel Monte, Filippo Berio, Speroni i Ybarra)
  • 60g spanaća
  • 15 g susenog paradajza ( kod nas možete naći Leta sušeni paradajz)
  • 2 kašike seckanih maslina
  • 180g kuvane kinoe (@topfood.rs , Biošpajz , Lučar, @beyond.doo i kinoa na merenje dostupni kod nas )
  • 80g leblebija ( A la carte leblebije dostupne kod nas )
  • Pola kašičice sušene majčine dušice (Timijan)
  • Pola kašičice sušene mirodjije
  • Pola kašičice belog luka u prahu
  • So i biber po ukusu

Za preliv:

  • 1 kašika tahinija ( dostupan u Curcumi)
  • 1 kašika limunovog soka
  • Prstohvat soli i bibera
  • 1-2 kašike vode
  • Vlašac po ukusu
Batat punjen kinoom

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 C , bocnite viljuskom krompir na par mesta i stavite da se peče dok ne omekša (35-45min)

Spremite mešavinu sa kinoom za to vreme. Na srednjoj temperaturi , u posudi sa maslinovim uljem, staviti sve sastojke da se sjedine . Održavati smesu toplom dok krompir ne bude gotov.

Kada je krompir gotov, ostaviti ga par minuta da se ohladi, pa raseci nožem po sredini. Na krompir sipati smesu od kinoe.

Umutite viljuskom tahini, limun, vodu, so i biber i prelijte preko kinoe. Preko možete staviti vlašac ukoliko volite .

Uživajte.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *